Bodegas Marqués de Cáceres

Bij Bodegas Marqués de Cáceres beheren ze 125 hectare aan wijngaarden, verspreid over de steden Serrada en La Seca, waar Verdejo de belangrijkste druivensoort is. Ze zijn gepassioneerd door innovatie en daarom onderzoeken zij ook de mogelijkheden van Sauvignon Blanc en Chardonnay. Ze zetten altijd in op innovatie en voortdurende verbetering van de expressie van hun wijnen.

De wijngaarden, met wijnstokken die tussen de 30 en 40 jaar oud zijn , bevinden zich op steenachtige en grindachtige bodems , ideaal voor de teelt van druiven die opvallen door hun frisheid en karakter. In La Seca zijn de Verdejo-wijnstokken verrijkt met roodachtige grond, terwijl in Serrada, waar het wijnhuis is gevestigd, de wijngaarden zijn verdeeld in terrassen met bodems die variëren van rotsachtig in het bovenste gedeelte tot zanderig in de buurt van de rivier de Duero . Deze diversiteit aan bodems zorgt voor een unieke complexiteit in de wijnen, die een authentieke weerspiegeling zijn van het Rueda-terroir.

Bij Bodegas Marqués de Cáceres is het van essentieel belang dat aan elk detail wordt gedacht. Daarom is nachtelijke oogst een van hun belangrijkste speerpunten. 's Nachts zorgen de koelere temperaturen ervoor dat de druiven onder de beste omstandigheden kunnen worden geoogst, wat een langzame en gecontroleerde gisting bevordert . Na de oogst wordt het proces met dezelfde zorg voortgezet. De productie, stabilisatie en botteling vinden plaats in drie magazijnen die zijn uitgerust met de modernste technologie. Dankzij deze ultramoderne faciliteiten kunnen wij de grondstof nauwkeurig interpreteren, waarbij we de identiteit respecteren en ervoor zorgen dat elke wijn de maximale expressie van de wijngaarden weerspiegelt .