Wijnhuis Corte Noa

De Azienda Giaricola is gelegen in Palazzolo di Sona, in de provincie Verona, vlakbij het Gardameer en in de gebieden die geografisch verantwoordelijk zijn voor de productie van Bardolino en Custoza.

Sinds 1923 wordt het land van de Giarola-familie bebouwd met wijngaarden en sinds 1968 is Umberto Giarola begonnen met de vinificatie van de druiven. Sinds de jaren negentig zijn er veel ontwikkelingen geweest en beslist radicale veranderingen.

Aan de basis ligt echter de filosofie die het bedrijf inspireert en die kan worden samengevat in de volgende concepten: “Respect voor het milieu en liefde voor de natuur”.

Met deze vaste principes is het bedrijf er altijd in geslaagd om voorop te lopen en mee te gaan met de tijd. Als significante voorbeelden is de totale vernieuwing van de wijngaarden door middel van een dubbel gordijnveredelingssysteem met een dichtheid van 6000 planten per hectare en gecontroleerde irrigatie onder de luifel in geval van droogte om stress op de wijnstokken te voorkomen met behoud van de kwaliteit van de druiven.

Er zijn grote investeringen gedaan in land, machines en personeel, niet alleen om het bedrijf uit te breiden maar ook om de technieken voor het telen van druiven en het produceren van wijn te verfijnen.

De belangrijkste figuren van het bedrijf blijven echter de vader Umberto en de zonen Michele, Valeriano en Elena.

Umberto houdt toezicht op de verschillende productieprocessen en coördineert in het bijzonder het werk in de wijngaarden en volgt de vinificatie van de druiven, Valeriano volgt zijn vader in de wijnbereidingsprocessen en op het platteland, met bijzondere aandacht voor de verpakkingstak.

Met verwijzing naar de eerste fase van aanzienlijk belang, worden herhaalde analyses van de grond en bladeren gebruikt om de juiste aanwezigheid van alle voedingsstoffen vast te stellen die nodig zijn voor een evenwichtige ontwikkeling van de plant.

De commerciële ontwikkeling van het bedrijf wordt gevolgd door zijn zoon Michele, die deze heerlijke wijnen bekend maakt in de beste restaurants en wijnbars in Italië en de grenzen van Duitsland, Zwitserland en Canada overschrijdt.

Een realiteit die dus een goed voorteken is en om die reden neigt naar een ambitieus project: dat het imago van Giarola-wijnen naar de hoogste wereldniveaus brengen met behoud van direct contact met het bedrijf om persoonlijk de kwaliteit van de wijnen te garanderen.