Wijnhuis De Feudis

Het wijnlabel van De Feudis dankt zijn oorsprong aan Sergio De Feudis, een wijnmaker uit Apulië daterend uit de achttiende eeuw. Het huwelijk tussen, Antonietta, Sergio’s dochter en Francesco Fabiano verklaard direct de verwevenheid met het nog grotere wijnlabel, Fabiano uit noord-Italië. Tegenwoordig maakt De Feudis ook deel uit van het Fabiano.

Traditiegetrouw, zoals het Fabiano beaamd, zijn de Feudis-wijnen via de Apulische productiemethode gemaakt. En dat doet, in combinatie met de meer dan honderd jarige ervaring, het sprekende karakter van de wijnen zeker ten goede.

Wat de wijnen van Feudis in het algemeen kenmerkt is de jeugdige frisheid en aangename zachtheid. Hierdoor zijn ze lekker toegankelijk en gemakkelijk te combineren met alle gangen van een diner.

Deze wijnstreek is de ‘hak van de laars van Italië’. Het gebied is relatief laag en is 400 km langs de Adriatische kust. Het gebied is opgesplitst in 2 delen, de eerste helft is vlak land en de andere bestaat uit heuvels. In deze wijnstreek wordt veel verbouwd, olijven, granen, vijgen, tabak en nog meer. Veeteelt en visserij zijn ook van belang. Het is de belangrijkste wijnstreek van het zuiden.