Diwald
Het verhaal van Diwald begint bij Hans en Paula Diwald die rond 1970 begonnen aan hun wijnavontuur in Großriedenthal. Ze bouwde in 1980 de kleine wijngaard van de familieboerderij om naar biologische productie. De lokale bewoners waren behoorlijk sceptisch rondom deze plannen. Maar met de jaren werden de wijnen steeds beter en werden de contacten met andere biologische wijnboeren geïntensiveerd. Landbouw met akkerbouw en veeteelt bestaat niet meer. De oorspronkelijke wijngaard van 4 hectare is 18 hectare geworden en zoon Martin is de exploitant sinds 2010. Sinds 2013 produceert hij in de nieuwe kelder, die is uitgerust met 26 roestvrijstalen tanks, 4 rode wijn fermentatierekken, 11 grote houten vaten en de nieuwste technologie. Hij combineert het oude met het nieuwe en hij vinificeert de druiven zo traditioneel en onvervalst mogelijk. Dit resulteert in echte wijnen gevormd door de löss en het microklimaat van de Wagram, een bergketen in Neder-Oostenrijk. Grüner Veltliner, Riesling, Frühroter Veltliner, Zweigelt, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir worden geperst.