Wijnhuis Domaine de Grachies

Domaine de Maubet ligt op 150 km van Bordeaux en 120 km van Toulouse, tussen Eauze en Vic-Fezensac, in het midden van de Gascogne in het zuidwesten van Frankrijk, in het dorp Noulens, in het hart van de Gers. Het Domaine de Maubet is een familielandgoed van 85 hectare waar Nadége en Sylvain Fontan, wijnmakers, broer en zus samen met hun team de wijnen maken.

Domaine de Maubet, wordt geproduceerd door het wijnhuis Vignobles Fontan. Nadège en Sylvain Fontan hebben het Château inmiddels tot een belangrijk wijnhuis in het Zuid-Westen van Frankrijk weten te maken, en heeft dan ook die officiële IGP (Indication Géographigue Protégée) gekregen. Hoewel het nog niet zo’n heel bekende regio is, wordt 75% van de daar gemaakte witte wijn geëxporteerd. Het gebied produceert kwalitatief goede en unieke wijnen voor redelijke prijzen.

Nadège en Sylvain produceren wijnen die trots zijn op lokale druivenrassen, evenals Gascogne Flocs en Armagnacs. Maison Fontan was ooit een polycultuurboerderij die als huwelijksgeschenk was gegeven aan Esilda en Maximen Fontan. Hun nakomelingen bleven tot in de jaren tachtig polycultuur beoefenen (maïs, granen, vee, wijnstokken, enz.).

In 1985 besloten Aline en Jean-Claude Fontan om van dit landgoed een exclusief wijnbezit te maken.

Vanaf het begin van het jaar 2000 waren respect voor het milieu en traceerbaarheid de nieuwe verplichtingen van de familie Fontan. Sinds 2006 heeft de vierde generatie met Nadège en Sylvain de knowhow voortgezet die de reputatie van de wijngaard heeft gemaakt.Met deze 80 hectare aan wijnstokken zijn we vandaag aanwezig op de traditionele wereldmarkt.

Het Maison Fontan produceert witte, rode en rosé wijnen van 9 verschillende druivenrassen op zijn 85 hectare. Het Terroir de Maubet ligt 200 m boven de zeespiegel, gelegen in de regio Bas-Armagnac. De bodem bestaat uit klei zand en slib, tawnyzand (2m), fossielen op sommige percelen en ondiep wit zand (6m) sporen van de zee die 25 miljoen jaar geleden aanwezig waren.