Wijnhuis Fabiano

De familie Fabiano is in de wijnsector begonnen in 1912 toen Francesco Fabiano, de zoon van Nicola, een wijnwinkel opende in Venetië op een steenworp afstand van de basiliek van San Marco.

Zijn zoon Sergio begon, nadat hij zijn winkel in de hele stad bekend had gemaakt, een groothandel in wijnverkoop in heel Veneto.

Als een slimme koopman en een man met een groot charisma, begon hij in 1955 met de productie en distributie van flessen wijn en kocht voor dit doel een klein bedrijf in Lazise, ​​aan de Veronese kant van het Gardameer.

De zaken vorderden zeer snel en in 1968 werd de fabriek verplaatst naar de huidige locatie in Sona, een gebied met een grote wijnbereiding halverwege tussen de stad Verona en het Gardameer.

Sinds de jaren zeventig zet Fabiano zich in om de belangrijkste wijnmarkten ter wereld te kunnen betreden.

Tussen de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 ontwikkelde Fabiano zijn eigen productie die vandaag de dag meer dan 50 hectare aan beheerde wijngaarden bereikt. Hij huldigde ook de kelder in San Pietro in Cariano in voor de fermentatie, droging en verfijning van Valpolicella-wijnen.

Alle meest prestigieuze Fabiano-productie, die alle DOC-merkwijnen van de provincie Verona omvat, wordt rechtstreeks gevolgd en gecontroleerd om authenticiteit, continuïteit en een hoog kwaliteitsniveau te garanderen.