Wijnhuis Lamblin

Het Domaine van Lamblin en zonen is gelegen in Maligny, en is een van de oudste wijnproducenten van de Chablis regio. De familie is al sinds 1690 actief in de wijnbouw en exporteert sinds de jaren 50 actief hun wijnen naar 40 landen.

De inmiddels 12 de generatie produceert wijnen van hoge kwaliteit, en worden regelmatig beloond door wedstrijden en de internationale prijzen. In 1890 zette Louis Lamblin zijn eerste stappen op weg naar handel. Zijn zoon Henri Lamblin, die de dubbele activiteit van wijnboer en handelaar nastreefde, had een grote invloed op het vakbondsleven van de wijngaard en droeg bij tot het opstellen van talrijke wetten met betrekking tot de verschillende benamingen. Maar het was zijn zoon Jacques, die Lamblin eind jaren vijftig een echte boost gaf.

Bij Lamblin worden de wijnen op een moderne en rationele manier gecultiveerd om zo gezonde druiven te produceren en de kwaliteit van de wijnen te waarborgen. Op die manier wordt het ecosysteem van de wijngaard behouden en de gezondheid van de consument gerespecteerd.