Wijnhuis Maison Fontan

Maison Fontan is gelegen in Noulens in Côtes de Gascogne en al sinds 1907 actief in de wijnbouw, vandaag de 4de generatie: Nadège & Sylvain Fontan. In deze lange periode hebben ze een schitterende reeks fijne wijnen & grote reeks Armagnac op de markt gebracht. Dankzij grote investeringen, oenologie, opleidingen en het werken in harmonie met de natuur en het grootste respect voor het product, groeit Maison Fontan (vandaag +/- 80 hectare groot) al snel uit tot een vaste waarde in deze regio.

De wijngaarden zijn verspreid over de gemeentes Noulens en Vic-Fezensac. Het is net deze diversiteit van de terroir die de wijnen hun eigen karakter geven.

De familie Fontan heeft een verbazingwekkende geschiedenis. Het verhaal begon meer dan een eeuw geleden en is het verhaal van vier generaties Gascons, gedreven door een passie voor hun land, wijnstokken, wijnen en Armagnacs.

1907. De grootouders verhuizen naar de boerderij Maubet in Noulens in de Gers, in het hart van de Armagnac-wijngaard. Pas in de jaren tachtig werd het landgoed een georganiseerde wijngaard die een volwaardige rol speelde in de ontwikkeling van de Côtes de Gascogne-wijnen, op instigatie van Aline en Jean-Claude Fontan.

In de jaren 2000 namen Sylvain en Nadège Fontan, broer en zus, de teugels van de wijngaard over. Ze bleven de wijnmakerij ontwikkelen. Als wijnmaker en keldermeester verbetert Sylvain de druiven van het landgoed en maakt een reeks karaktervolle Armagnacs en Côtes de Gascogne-wijnen. Nadège is de persoon achter de marketing en het verkoopbeleid waarbij de producten van de wijngaard bij wijnhandelaren en de beste restaurants worden geplaatst.

2021. De wijngaard wordt Maison Fontan... Dit was een voor de hand liggende keuze.

Maubet Farm, waar hun overgrootouders naartoe verhuisden, is veel meer dan alleen een wijngaard. Het is een plek waar mensen wonen, samenkomen en werken, en waar naar de natuur wordt geluisterd en gerespecteerd. Het is een plek waar klanten worden verwelkomd, waar mensen komen en weer terugkeren. Het is een plek waar mensen zich goed voelen. Het is een plek die we delen.

De elegantie van hun wijnstokken kondigt het verfijnde karakter van hun wijnen en eaux de vie aan. Maison Fontan en het hele team zijn gefocust op het behoud van het ecosysteem en besteden veel zorg en innovatie aan hun producten.

Maison Fontan is het kenmerk van een familiale identiteit en van gedeelde en voortdurend hooggehouden waarden.

Van het land tot de druiven, van de wijn tot de fles en tot de eettafels: Nadège en Sylvain Fontan zijn trouw aan deze waarden die door het Huis zijn ontwikkeld.