Wijngaard Op Joarum

Wijngaard Op Joarum teelt druiven in Friesland en Drenthe en maakt daarvan wijn in Nietap. Chantal en Simon doen alles zelf; druiven verbouwen, de oogst verwerken tot wijn en het bottelen en verkopen.

De wijnen worden goed beoordeeld in wijnkeuringen en worden geschonken in gerenommeerde restaurants. Ze werken biologisch en gebruiken schapen voor de begrazing. Op Joarum is kleinschalig en produceren circa 2000 flessen per jaar.

Simon heeft al heel lang erg veel belangstelling voor wijn. Tijdens zijn studietijd werkte hij veel in de horeca. Zo kwam Simon op zijn 19e voor het eerst terecht bij een echte wijnboer. Vanaf dat moment was hij bezeten met het wijn virus, heeft hij een wijncursus gevolgd om goed te leren proeven. Vervolgens is hij jaarlijks tijdens vakanties wijnen gaan proeven bij wijnboeren in Duitsland, Frankrijk, Portugal, Cyprus, Nederland, Belgiƫ en Italiƫ.Dus proefervaring en verstand van wijn was er al wel voor hij de wijngaard verder ging ontwikkelen in Friesland en Drenthe.

Inmiddels maken ze deel uit van een netwerk met ook professionele wijnmakers waarmee kennis wordt uitgewisseld om op een hoog kwaliteitsniveau te kunnen werken.