Riseccoli

In het prachtige Toscane hebben wij dit mooie wijnhuis ontdekt.

De locatie, de mensen en vooral de wijnen spraken ons gelijk aan. We hebben heerlijke wijnen geproefd en het is dan ook geen verrassing dat we met de auto volgeladen terug naar Nederland zijn gereden. Deze wijnen moeten we met jullie delen!

Over het wijnhuis:

Tenuta Riseccoli is oorspronkelijk aangekocht als een boerderij. Echter niet alleen met wijngaarden maar ook met olijfgaarden en boomgaarden. Tenuta Riseccoli is al snel bekend geworden om zijn kwaliteitswijnen. Daardoor heeft het talloze prijzen voor zijn verschillende wijnen ontvangen. Zodoende wordt Tenuta Riseccoli zowel nationaal en internationaal erkend als één van de beste wijnbedrijven in Toscane.

Het is juist daarom één ​​van de meest interessante en kwaliteitsgerichte kleine wijnproducenten in het Chianti Classico gebied.

Tenuta Riseccolli heeft een persoonlijke en ambachtelijke benadering van wijn maken. Alle wijnen zijn gemaakt vanuit een bio-dynamische en duurzame focus. Altijd met groot respect voor de bodem en het prachtige Toscaanse landschap rondom de wijngaard.