wijnhuis Voché

De familie Fernández de Manzanos produceert al meer dan een eeuw wijnen. De geschiedenis van Manzanos Wines is het verhaal van een familie, hun inzet, hun doorzettingsvermogen, kennis en ervaring. De familie heeft Voché gemaakt tot wat het vandaag de dag is.

In 1890 begon de eerste generatie van de familie Fernández de Manzanos met een kleine wijnmakerij waar ze zo’n 50.000 liter wijn produceerden. Dit bleek succesvol en in de jaren ‘40 konden ze een nieuwe locatie openen en de productie verder uitbreiden tot 350.000 liter. Een belangrijke keuze voor de familie, om juist in dit gebied verder uit te breiden.

Gedurende de jaren ‘50 en ‘60 versterkte de familie hun positie in de regio met de oprichting van de wijnmakerij Viña Marichalar, hiermee werd de capaciteit verder uitbreid met 1,5 miljoen liter.

Gedurende de jaren ‘90 trad de vierde generatie toe tot het bedrijf. Víctor Fernández de Manzanos Pastor was de eerste die een masterdiploma behaalde in wijnbouw en oenologie. Hij begon met de bouw van wijnmakerij Marqués de Butrago en vervolgens vervulde hij zijn lang gekoesterde droom met de bouw van Bodegas Manzanos.

Sinds 2010 zijn David, zijn broer Víctor en zijn vrouw, Laura Mateo verantwoordelijk voor de leiding binnen het bedrijf. Deze jonge ondernemers hebben een duidelijke visie voor de toekomst. Met de nieuwste technologieën en technieken een welvarend bedrijf te creëren, maar met behoud van de familietraditie en geschiedenis.