Weingut Eckehart Gröhl

Weingut Eckehart Gröhl is een familiebedrijf dat wordt gerund met heel veel passie en liefde. Sinds 1625 woont de familie Gröhl al in Weinolsheim (Rheinhessen). De 12e generatie en inmiddels bijna de 13 de generatie is werkzaam op dit 20 hectare prachtige wijngoed. Geleid door Eckehart en zijn vrouw Angela. Zoon Johannes en dochter Franziska zijn sinds een aantal jaren ook werkzaam in het bedrijf.

In 2003 hebben zij een nieuwe kelder voor witte en rode wijnen gebouwd. Hier wordt de vinificatie van de druif op het hoogste niveau gebracht. Tijdens deze periode hebben Angela en Eckehart de kans gehad om een perceel aan de hoogste positie aan de Rijn over te nemen. Al deze wijngaarden zijn beplant met oude wijnstokken van hoge kwaliteit. Deze omvatten Nierstein, Pettenthal, Oppenheimer, Tubulosa en Oppenheimer Schutzenhütte locatie. Vanaf 2007 hebben ze de wijnen van deze locaties op de markt gebracht.

De wijnbouw is aangepast aan de natuur en de ambacht is onderworpen aan de principes van duurzaamheid. Vele wijngaarden kijken uit op de prachtige Rijn; van Weinolsheim tot Dalheim door Oppenheim en Nierstein. Op de toplocaties in het heuvelachtige land creëert deze familie de best mogelijke omstandigheden met de natuur voor de wijnen die hun kracht te danken hebben aan de zon en het terroir, maar hun elegantie aan de gevoeligheid van de wijnmaker.

Gröhl wijnen staan garant voor zeer terrior-waardige en karaktervolle wijnen. De verzorging en het beheer van de wijngaarden wordt uitgevoerd onder milieuvriendelijke, duurzame en kwaliteitsgerichte criteria.