Fabiano, Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore 2020

€ 15,25

Beschrijving


Fabiano, Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore 2020


Land/omgeving

Italië, Veneto


Vinificatie

Deze Valpolicella Ripasso, Classico Superiore is afkomstig uit Veneto, Italië, en is het bijzondere resultaat van een perfecte samenkomst van de geoogste druiven Corvina Veronese, Molinara en Rondinella, die na hun eerste gisting vervolgens nog een tweede gisting (Ripasso) van twaalf dagen hebben ondergaan over de suikerrijke, nog warme most van de Amarone. Door deze unieke en traditionele manier van vinifiëren ontstaat een mooie stevige en complexe wijn die algemeen wordt gezien als een topproduct uit de regio. Het verfijnde bouquet geeft een plezierige neus met duidelijke aroma’s.


Wijnomschrijving

Deze robijnrode tot donkerrode wijn is intens en elegant, vol met aroma’s van rijpe kersen en bosbessen. Door de rijping op houten vaten is de wijn stevig in de mond. Verder bevat de wijn zachte tannines, hints van eikenhout en is de wijn goed in balans en heeft het een mooie zuurgraad met vlezig fruit en een lange afdronk.


Wijn/spijs

Heerlijk met geroosterd en gegrilld vlees, pasta’s of met kruidige kazen


Serveer temperatuur

16-18 graden. Wij adviseren om een half uur voor het serveren de fles te openen om smaken en aroma's optimaal tot hun recht te laten komen


Alcoholpercentage

14 %