Groot Geluk Methode Cap Classique

€ 14,75

Beschrijving

Groot Geluk Methode Cap Classique


Land/omgeving

Zuid Afrika, West-Kaap, Stellenbosch


Vinificatie

Groot Geluk brut is een heerlijke bubbel uit Zuid-Afrika. Gemaakt door het iconische wijnhuis Villiera. Op het etiket staat MCC, wat voor Methode Cap Classique staat. Dit is de Zuid-Afrikaanse benaming voor de productiemethode die ook voor Champagne wordt gebruikt. De wijn is volgens de Méthode Traditionelle met 18 maanden 2e rijping op fles. De wijn is hierdoor net zo fraai als een Champagne met een subtiele Zuid-Afrikaanse touch. Hierdoor is deze wijn bijzonder aangenaam voor de neus, mond én portemonnee. Verfrissende en smaakvolle bubbel van Chardonnay, Pinot Noir en Pinotage druiven (50% Chardonnay, 35% Piniot Noir, 15% Pinotage)


Wijnomschrijving

Licht geel van kleur met fijne belletjes. De geur is verfijnd en aromatisch met citrus, groene appel, noten en brioche.

Groot Geluk is levendig, subtiel en heeft een prachtige, fijne mousse. De wijn heeft heerlijk sap en mooi fruit, naast een minerale toets en de brioche, zoals we dat kennen van een mooie Méthode Traditionelle, of zoals ze in Zuid Afrika zeggen "Vonkelwiyn", kennen. Milde zuren completeren het geheel.


Wijn/spijs

Een wijn om te drinken bij feestelijke momenten. Perfect als aperitief en bij verschillende hapjes.

De wijn is ook lekker in combinatie bij verschillende visgerechten, zoals een schaal Fruit de mer en Sushi. Ook als afsluiter van een diner lekker met vers fruit of ijs.


Serveertemperatuur

6 graden


Alcoholpercentage

12 %