Laficaia Sbarbata Brut Rosé

€ 17,50

Beschrijving

Laficaia Sbarbata Brut Rose


land/omgeving

Italië, Piemonte


Vinificatie

De Sbarbata wordt gemaakt via de zogenaamde Methode Charmat. De druiven worden na de oogst ontsteelt en zachtjes geperst. Na de eerste vergisting wordt de stille basiswijn overgeheveld naar een autoclave (grote druktank). In deze tank wordt een mengsel van gist en suikerwater (liqueur de tirage) toegevoegd. Hierdoor vindt een tweede vergisting plaats. Aangezien de koolstofdioxide die hierbij ontstaat door de gesloten tank niet kan ontsnappen, blijft deze in de wijn en vormt de mousse. Als de wijnmaker tevreden is over de mate van onvergiste druivensuikers in de wijn (6-12 gram per liter voor een Brut) wordt de tank afgekoeld tot 0 graden, waardoor de gist afsterft en de vergisting stopt. Na het filteren wordt de wijn gebotteld.


Wijnomschrijving

De Sbarbata van Laficaia is lichte zalmroze van kleur met een lichte, maar aanhoudende bubbel. De geur is fris en elegant, met aroma’s van licht rood fruit en een hint van mandarijn. De smaak is crispy en elegant, fruitig met een mooie minerale finish. Lichtvoetige, frisse mousserende wijnen zijn een handelsmerk geworden in Italië. Maar ze worden niet snel gemaakt van 95% Barbera en 5% Moscato druiven. Deze Sbarbata is daarom zeer verrassend lekker vooral.


wijn/spijs

De Sbarbata is een heerlijke, frisse bubbel die perfect geschikt is als aperitief. Heerlijk bij stuzzichini, een hele prettige bubbel voor veel gelegenheden


serveertemperatuur

8-12 graden


Alcoholpercentage

12,5 %